HABER GÜLÇİN TURGUT
Mevsim normallerine göre geç başlayan sıcak hava bir anda etkisini göstermeye başladı
Yaz aylarının gelişiyle birlikte giderek artan hava sıcaklıkları birçok kronik rahatsızlığı olan kişileri de olumsuz etkiliyor. Uzmanlar zorunlu olmadıkça gerek kalp hastalarının gerekse normal sağlıklı kişilere belli saatlerde kesinlikle dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.
BOL SIVI TÜKETİN
Sıcak havalarda yaşamsal önem taşıyan bol su tüketimini hatırlatan uzmanlar “Yaz aylarını sağlıklı geçirmek için özellikle Tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak havalarda günlük en az 2 ila 2,5 litre su tüketmesini ve serin havalarda dışarı çıkmalılar ve dinlenmeyi ihmal etmemeleri gerekiyor” ifade ediyorlar.
GÜNEŞ ÇARPMASI
Bu aylarda güneş çarpması, ishal, idrar yolu enfeksiyonu en çok görülebilen rahatsızlıklar olduğunu bildiren uzmanlar; “Özellikle güneş çarpmasında bilinç kaybı ciddi sağlık sorunu oluşturabilmektedir. Bu durumu yoğun yaşayan hastalara hastanede damardan müdahale etmek gerekiyor. Hafif durumlarda ise ılık suyla banyo ve bol sıvı tüketimini öneriyorum” dedi.
HASTANEYE BAŞVURUN TAVSİYESİ
Yaz aylarında gelişen ishallerin çoğu zaman 1-2 günde kendiliğinden düzeldiğini ama bu aralıkta düzelmeyen ishallerin sıvı kaybını arttıracağını bu gibi durumlarda ise mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini söyleyen uzmanlar; yüksek sıvı kayıplarının böbrek rahatsızlığının başlıca sebepleri arasında olduğunu belirterek, İyice pişirilmiş gıdaların tüketilmesini, sebze ve meyvelerin iyice yıkanmasını, sık sık el yıkanması tavsiyesinde bulundu.