Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

SAADET PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ABDULLAH AKIN, ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

ELAZIĞ GÜNCEL

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda İl Başkanı Abdullah Akın, Gazi Caddesindeki esnafları ziyaret ederek esnafların bulunduğu durum hakkında bilgi aldı.

AKP’nin çizdiği tablonun Türkiye’nin gerçeğini yansıtmadığını belirten Başkan Akın,asgari ücretli bir vatandaşın yüksek miktardaki kredi oranlarını ödemenin mümkün olmadığını dile getirdi.

“MİLLETİMİZ PERİŞAN HALDE”

Başkan Akın,” Evlenmek isteyen bir gencin beyaz eşya maliyeti en az 45 bin lira ile 100 bin lira arasındadır. Bunu ancak banka kredisi ile alabiliyorlar. Çoğu banka da bu krediyi vermiyor. Asgari ücretli birinin bu krediyi ödemesi mümkün değil. Türkiye’de 10 milyon işsiz, 55 milyon asgari ücretli var. Maalesef vatandaşın cebine 5 lira koymayan yatırımlar sonucu milletimiz perişan haldedir. AKP’nin çizdiği tablo Türkiye’nin gerçeğini yansıtmıyor. Türkiye’nin gerçeği beyaz eşya bile alamayan gelecekten ümidini kesmiş gencimizdir. İşte her şey birbirine bağlı. Asgari ücret yetersiz ise genç beyaz eşya bile alamaz, esnafımız iş yapamaz. Bundan dolayıdır ki milletimizin alacağı maaş yeterli bir seviyeye getirilmelidir” dedi.

“ELAZIĞ’IN KALKINMA PLANINI HAZIRLADIK”

Elazığ’ın kalkınma planını hazırladıklarını dile getiren Başkan Akın, “Bu sorunlar çatışmayla hamasetle çözülmez, projeyle bilgiyle çözülür. Kendi alanınızda çalışabilmeniz için sizlere yeni iş sahası açılması gerekiyor. Bu yüzden Elazığ’da doğrudan 50 bin istihdam oluşturacak Elazığ Kalkınma Planını hazırladık”diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.