Fırat Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik birimi tarafından Parkinson hastalığına farkındalığı arttırmak amacı ile hastane çalışanlarına yönelik eğitim verildi. Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat konferans salonunda gerçekleştirilen Parkinson konulu eğitime hastane yöneticileri ile birçok sağlık çalışanı da katıldı.
*EN SIK KARŞILAŞILAN NÖRODEJENERATİF HASTALIK PARKİNSON
Eğitiminde konuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gönen, Parkinson hastalığının Alzheimer hastalığından sonra en sık karşılaşılan nörodejeneratif hastalık olduğunu söyledi.
TANI KONULMASI ÇOK ÖNEMLİ
Doç. Dr. Murat Gönen, Parkinson hastalığının sıklığının yaşlanan nüfus ile birlikte ciddi bir şekilde artmakta olduğunu bundan dolayı dünya genelinde bir Parkinson pandemisinden bahseder hale gelindiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Murat Gönen, ‘Parkinson hastalığının Nöroloji pratiğinde tanısı konabilen ve tedavisi yapılabilen bir hastalık olduğunu dile getirdi. Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gönen, yakınlarımızda veya bizlerde Parkinson şüphesi olması durumunda bir Nöroloji uzmanından randevu alarak muayene olunmasının tanının konulması açısından önemli olduğunu söyledi.
*BELİRTİLERİ NELER?
Doç. Dr. Murat Gönen, Parkinson hastalığı tanısı konulduktan sonra Parkinson hastalığının kronik bir hastalık olmasından dolayı uzun bir süreçle başlayacağını, ellerde titreme, vücutta katılık, koku almada azalma gibi bulguların yanı sıra çok zengin nanmotom semptomlar ortaya çıkabildiğini ancak ‘hekimlerin semptomların giderilmesi açısından hastaya yardımcı olacaklarını söyledi’.
Doç. Dr. Murat Gönen, Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji kliniğinde Parkinson hastalarını anlamak ve onlara yardımcı olmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.