Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Elazığ TSO’da gerçekleştirilen toplantıda Başkan Alan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyet, Elazığ’da kurulması planlanan duvar arkası radar üretim tesisi ile ilgili teknik konuları görüştü.
BUGÜN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPMAK İÇİN TOPLANDIK
Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Alan, “Bugün toplantımızın amacı bundan 10 gün önce Savunma Sanayi Başkanımız İsmail Demir beyefendi ve Savunma Bakan Yardımcımız Şuay Alpay beyefendi ile yapmış olduğumuz toplantıda Elazığ için çok önemli olan projenin devamını bir araya getirmek için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bizim için çok çok önemli olan Türkiye’nin savunmasında söz sahibi olan bir hemşehrimizin orada yönetim kurulu başkanlığı yapması STM’nin genel müdürü yine Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir beyefendinin olması bizi heyecanlandırmıştı. Dün de Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamalarda deprem bölgelerine çok ciddi bir şekilde savunma sanayinin yatırım yapması bizi ayriyeten mutlu etmişti. Bugün Yakup Arslan beyefendinin şahsında yönetimiyle buraya gelmişler. Burada bir AR-GE, bir fizibilite çalışması yapmak için şu an buradalar. Elazığ’a ne yapabilirler? Kendileri mi yatırım yaparlar burada iş adamları mı yatırım yapabilir. Onun için burada toplanmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
ELAZIĞ’DA ÜRETİMİNE DÖNÜK TEKNİK ÇALIŞMALARI BELLİ BİR NOKTAYA KADAR GETİRDİK
STM Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, “Deprem felaketinden sonra daha da hızlanmış bir şekilde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere onunla birlikte savunma sanayi başkanımız ve bizim şirketimizin yönetim kurulu başkanı İsmail Demir başkanımızın da talimatları ve yönlendirmeleri doğrultusunda savunma sanayimizin bazı unsurlarının bölge illerinde istihdam ve yerel kalkınmayı da teşvik edecek insan kaynağı ve sosyal destek projelerinin de konut edindirme gibi kapsayacak şekilde savunma sanayi başkanlığımızın açılımları oldu. Bizde bu açılımın sanayi tarafında STM şirketi olarak şu anda ülkemizin çeşitli savunma sanayi alt bileşenleri olarak destek verdiğimiz teknolojik unsurların bir kısmının burada nasıl üretebileceği noktasında çalışmalar içerisindeyiz. Deprem süresinde gündeme gelen duvar arkası sıralar ve diğer depreme dönük teknolojiler ve bununla birlikte savunma sanayimizin diğer elektronik bileşenlerinin Elazığ’da üretimine dönük teknik çalışmaları belli bir noktaya kadar getirdik. Fizibilite çalışması dediğimiz işin nasıl yapılabileceği noktasındaki çalışmaları belli bir olgunluğa eriştirdik. Bugün de inşallah sizlerle birlikte konuyu istişare ederek ilimizin yöneticileriyle istişare edecek şekilde bunun nihayetlenmesi tesis anlamında nasıl bir tesisle yola çıkabileceğimiz gibi unsurları sahada değerlendirmek istedik” şeklinde konuştu.
ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVLERİ YAPMAK İÇİN HAZIRIZ
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise, “Bilindiği üzere en son 2 yıl önce Türkiye’de 20 tane üniversite Araştırma Üniversitesi statüsü kazandı. özellikle Fırat Üniversitesi’nde ön plana çıkan alanlar mühendislik alanları ve şu anda da bu mühendislik alanında derinlemesine çalışmalasr devam ediyor. Bu toplantının organize edilmesinden ve burada olmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Burada 3 tane Prof. Dr. hocamızla birlikte yürütülecek çalışmalara akademik olarak nasıl destek verebiliriz, olayın hangi noktasında daha katma değeri yüksek ürünler üretilmesi için hem ilimize hem bölgemize nasıl katkıda bulunabiliriz bununla ilgili bizler de üstümüze düşen görevi yapmak için hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
Toplantı görüş alışverişi ile devam etti.