ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT
Elazığ’da özel bir hastanede Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Fadime Ateş, Genel anesteziyle diş çekimiyle ilgili merak edilenleri gazetemize anlattı.
Uzman Fadime Ateş, acı hissetmeden konforlu tedavi genel anestezi ile diş tedavilerinin yapıldığını söyleyerek, “Ağızdan solunum tüpü takılarak dişi çekilecek hasta solunum cihazına bağlanır.” dedi.
HASTA VE HEKİMLER İÇİN KURTARICI OLUYOR
Diş hekimi korkusu olanlarda, bulantı veya öğürme refleksi fazla olan kişilerde ve engellilere uygulanan genel anestezi yönetiminin diş çekiminden ileri cerrahi işlemlere kadar dış hekimliğinin tüm alanında başarı ile uygulandığını aktaran Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Fadime Ateş, “Diş hekimi korkusu olanlarda, bulantı veya öğürme refleksi fazla olan kişilerde, uzun sürebilecek cerrahi işlemlerde genel anesteziye ihtiyaç duyulabilir. Engelli hasta grubu için de genel anesteziyle diş çekimi son derece konforludur. Engelli hastaların diş hekimi koltuğunda oturup işlemleri sürdürebilmesi zor olabiliyor. Genel anestezi bu durumlarda hem aileler ve hasta hem de hekimler için kurtarıcı oluyor.” şeklinde konuştu.
AMAÇ, HASTANIN TAM UYUMASINI SAĞLAMAK
Genel anesteziyle diş çekilmeden önce hasta tamamen uyutularak anestezi cihazına bağlandığını kaydeden Uzman Ateş, “Bu esnada hasta derin uykuda olduğu için herhangi bir şekilde acı ya da ağrı hissetmez. Burundan veya ağızdan solunum tüpü takılarak dişi çekilecek hasta solunum cihazına bağlanır. Amaç, diş çekimi bitene kadar hastanın tam uyumasını sağlamaktır. Uzman anestezi doktorlarımız ve anestezi teknikerlerimiz ile birlikte hastanemizde gerekli ekipmanlar sayesinde uzun yıllardır uyguladığımız bu teknik ile sizlere hizmet sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.