Öne Çıkanlar elazığdanhhaberler Milletveki Erol: Vatandaş Mağdur Meteorolojiden soğuk ve yağışlı hava uyarısı Kafeci Esnafı Zor Durumda Kadınlar Gününü Bir Yanımız Buruk Yaşıyoruz

Bu haber kez okundu.

SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yıkılan okullardan dolayı sınıflardaki yoğunluğun velileri ve öğrencileri olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Demirbağ, “Krizi fırsata dönüştüremeyen şehrin yöneticilerinin eksiklikleri ile eğitimde gitgide geriye gidiyoruz”  dedi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü ve Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Elazığ İl Temsilcisi Vedat Demirbağ, depremde yıkılan ve yapılamayan okul sayılarının Elazığ’ı eğitimde geriye götürdüğünü dile getirdi.  

Kurulduğu günden bu yana şehir ile ilgili konularda aksiyon alarak şehre birçok katma değer katan Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, yeni yaşam alanlarında yapılmayan okulların, taşımalı eğitimde de sorunlara yol açacağını kaydederek, okul eksikliğinin bir an önce çözüme kavuşması için

yetkililere çağrıda bulundu. 

“EĞİTİMDEKİ SIRALAMADA GERİDEYİZ”

24 Ocak depreminin ardından Elazığ’ın eğitimde sürekli geriye gittiğini belirten Demirbağ,” 2022-2023 yeni eğitim ve öğretim yılı başlıyor.

Eğitim ve öğretim de başarıları ile ülke genelinde iyi bir noktada olan ilimiz, 24 Ocak 2020 deprem felaketi sonrasında kötü bir konuma geldi.

Krizi fırsata dönüştüremeyen şehrin yöneticilerinin eksiklikleri ile eğitimde gitgide geriye gidiyoruz.

Yerel basının son günlerde gündeme taşıdığı yıkılacak okullar, depremde yıkılan ve yapılamayan okul sayısı beraberinde şehrin eğitimdeki sıralamasını daha da geriye götürüyor ”dedi.

 “SINIFLARDAKİ YOĞUNLUK ÖĞRENCİYİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK”

Yıkılan okullar nedeni ile öğrencilerin sınıflarda olumsuz etkileneceğini açıklayan Demirbağ,” Yeni eğitim ve öğretim döneminde mevcut yıkılan okullardan dolayı sınıflardaki yoğunluk gerek velileri, gerek ise öğrencilerimizi çok olumsuz yönde etkileyecektir.

Eğitimde yaşanan bu problemlerin yanında, TOKİ tarafından oluşturulan yeni yaşam alanlarındaki yapılmayan okullar, kırsalda uygulanan taşımalı eğitimde sorunları beraberinde getirecektir ”diye kaydetti.

“TAŞIMALI EĞİTİM TRAFİKTE SORUN YARATIYOR”

Taşımalı eğitimin trafikte sorunlar yaşatacağını vurgulayan Demirbağ, ”Bu şehri seven ve önemseyen herkes bu durumdan ciddi manada rahatsız.

Yıkılan okullardaki öğrenciler dağıtıldığı okullarda yığılma yaşayacak.

Taşımalı eğitim nedeni ile trafikte çok fazla sorunlar yaşanıyor.

Velilere yansıyacak maddi boyutu da satırlarca sıralayabiliriz ”diye konuştu.

“OKULLAR PLANSIZLIK NEDENİ İLE YAPILMIYOR”

Okulların yapılmamasında ciddi bir anlamda plansızlık olduğunu kaydeden Demirbağ,” 24 Ocak deprem sonrası yaklaşık 25-30 bin konut devletimiz tarafından yapıldı.

Elazığ’da eğitimde yıkılan ve yıkılacak olan okulların yerine, hala okulların yapılmaması ciddi bir planlama sorununu ortaya koymuştur ”dedi.

“2 YILI BOŞA GEÇİRDİK”

Yaşanan sorunların yetkililer tarafından dikkate alınmadığını ifade eden Demirbağ, “Bu şehrin eğitimde yaşadığı ve yaşayacağı sorunları basın camiası sürekli gündeme getirdi.

Ancak bu sorunlar yetkililer tarafından çokta dikkate alınmadı.

Deprem ve pandemiden dolayı yüz yüze eğitime ara verildi.

Yaklaşık 2 yılı hem biz hem de öğrencilerimiz boşa geçirmiş oldu ”diye kaydetti.

“OKULLARA ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMALI”

Yıkılan okullara bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Demirbağ, ”Kimseyi suçlamıyoruz.

Ancak yaşanan bu ciddi probleme bir an önce çözüm üretilmeli.

Yıkılan okullar ve ortaya çıkan derslik sorunu bir an önce çözüme kavuşmalıdır.

Aksi durum da bu şehri her alanda olduğu gibi eğitimde de ülke sıralamasında geriye götürecektir.

Bölgemizde diğer illerle rekabet edemez hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Herkes taşın altına elini koymalı.

Bu soruna çözüm üretilmelidir.

Bu şehrin sorunlarına karşı görmedim, duymadım, bilmiyorum yaklaşımı ortaya koymanın kimseye faydası olmayacaktır” ifadelerini kullandı .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol