Öne Çıkanlar türkiyede deprem elazığ haber  elazığ GENEL adayı

Bu haber kez okundu.

Toz Bulutu İsyan Ettirdi!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yıkımlar devam ederken toz bulutunun yayıldığı anlar vatandaşların kamerasına yansıdı."Depremden kurtulduk, kanserden ölmeyelim" diyerek duruma tepki gösteren vatandaşlar yıkımlarda su kullanılmasını istediler.

CEP TELEFONU KAMERASI İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören binlerce binanın yıkımı kontrollü yürütülüyor. Ancak gazetemiz WhatsApp  ihbar hattına gelen görüntülerde iş makinelerinin çalışması sırasında, su kullanılmamasından dolayı çevreyi toz bulutu kapladığı görülüyor.  O anları cep telefonları ile kayıt alan vatandaşlar sokak boyunca evlerin toz içinde kaldığını ifade ederek, duruma tepki gösterdiler.

ÇEVREYİ TOZ BULUTUNUN KAPLADIĞI GÖRÜLÜYOR

Nail Bey Mahallesi Akın Sokakta bir vatandaş, yıkım yapılan alanı cep telefonu kamerasına çekti. Görüntülerde su kullanılmaması ve kurallara uyulmadığından dolayı çevreyi toz bulutunun kapladığı görülüyor.

 "YETKİLİLERİN BU DURUMA EL ATMASI LAZIM"

Yıkım aşamasında enkaza su tutulmadığı gerekçesiyle toz bulutunun etrafa yayılmasına, çevredeki vatandaşlar tepki gösteriyor. Vatandaşlar, sokakların toz olduğunu ve nefes alamadıklarını söyleyerek, "Heryer toz . Yetkililerin bu duruma el atması lazım." dediler.

"HALK SAĞLIĞI SORUNU"

Halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar,"Bu iş başladığından beri toz sıkıntısı yaşıyoruz. Yıkımlarda su tankerleri gelmiyor." şeklinde konuştular.

"KİRLİLİĞİ ÖRTEN SUDUR"

Tozun havaya karışmaması için yıkım öncesi de binaların ıslatılmasını yetkililerden isteyen vatandaşlar, "Başı boş bir düzen olmamalı. Yıkımlarda da bu koku kirliliğini örten sudur ve su bir miktar bunun dağılmasını önler."dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol