Güneykent Mahallesi’nde verilen sözlerin ardından somut adımın atılmadığını kaydeden Muhtar Necati Karataş, sorunların askıya alınmasının vatandaşa ciddi anlamda sıkıntı yaşattığını söyledi.
ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT
Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, mahallenin sorunları hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulunarak, vatandaşların taleplerini anlattı. Muhtar Karataş, mahallenin çok geniş bir alana sahip olduğunu kaydederek, problemlerin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. Mahallede cami, fırın, market, okul, sağlık ocağı, taziye evi olmadığını söyleyen Muhtar Karataş, “Çok güzel evler yapıldı. Ancak hiçbir sosyal donatı yok. Sözler verildi ama adım atılmadı. Huzurumuz bozulmaya başladı. Sorunlarımızın çözümü için verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.” dedi.
MAĞDURİYETLER DEVAM EDİYOR
Mahallenin eksikliği için girişimde bulunduklarını fakat değişen bir şey olmadığını kaydeden Muhtar Necati Karataş, “Güneykent Mahallesi'nde 2020 depreminden sonra 12 bin konut yapıldı. İnşa edilen binaların dışında sosyal donatı adına hiçbir şey yapılmadı. Çarşımız, camimiz, sağlık ocağımız yok. Biz muhtar seçildikten sonra girişimlerimizi yaptık. Ankara'ya bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısıyla görüştük. Milletvekillerimizle görüştük. Sosyal donatıların yapılmasının sözünü aldık. Biz bu sözü daha öncesinde de aldık ama somut adımı bir türlü atılmadı. Mağduriyetlerin halen daha devam ediyor.” dedi.
ADI MAHALLE, SADECE BİNALAR VAR
Mahallenin mahrumiyet bölgesine dönüşmesinin artık vatandaşı çileden çıkardığını dile getiren Muhtar Karataş, “2020 depreminden bu yana vatandaşlar iş yerlerini alamadılar. İş yeri eksiği olmasına rağmen bir girişimde bulunmadılar. Bir domates alabilmek için merkeze gitmek zorunda kalıyoruz. O kadar güzel bir alanları var görsel olarak değerlendirilemiyor. Buralara bir tane kafe, lokanta, çay ocağı olsa vatandaş oturacak, mahalle kültürünü geliştirecek. Burası mahalle olmadı. Sadece binalar var.” şeklinde konuştu.
EMLAK YÖNETİMİ YEŞİL ALANLARI KURUTTU
Site yönetiminin ağaçları ve yeşillikleri kuruttuklarını da belirten Muhtar Karataş, “Sulama adına hiçbir şeyin yapılmadı. Mahallenin çevresi çok güzel yeşil alandı ama kuruduğundan maalesef şu an insanların canını acıtıyor. Bu da emlak yönetiminin hatası.”dedi.
NÜFUS YOĞUNLUĞU ÇOK FAZLA
Mahallede nüfus yoğunluğunun çok fazla olduğunu söyleyen Muhtar Karataş, “Gayri resmi 40 bine tekabül eden bir nüfus var. Şu an resmi olarak 18-19 bin nüfusumuz var. Okul var yetersiz kalıyor. İkinci etapta okul yok. Milli Eğitim Müdürüyle de görüştük. Bölgeye hitap edecek ortaokul, lise veya ilkokul istedik. Onların planı anaokulu. Biz diyoruz ki yirmi derslik, otuz derslik, bir ilkokul veya ortaokul yapısının içine anaokulu bırakılsın. Hem bölgenin ilkokulu ve ortaokul sorunu giderilmiş olsun hem de anaokulu.” ifadelerini kullandı.
YENİ YERLEŞİM YAPILMAYA DEVAM EDİYOR
Mahallenin ihtiyaçlarının artarak devam ettiğini kaydeden Muhtar Karataş, “Mahallemiz çok büyük geniş bir alana sahip. Yeni yerleşim yerleri de yapılıyor. Galericiler Sitesi’nin üstünde Bin 350 konut yapılıyor. Doğal olarak mahallenin ihtiyaçları her geçen gün artıyor. Hep varlar üzerindeyiz problemimize somut adımlar atılmıyor. Cumhurbaşkanı geldiği zaman biz Cumhurbaşkanı'yla bizzat görüştüğümüzde Murat Kurum, bakanlığa direkt talimat vermesine rağmen beni aramalarına rağmen yapılmadı.”dedi.
TAZİYE EVİ YOK
Eksiklerin görmezden gelindiğini aktaran Muhtar Karataş, “Taziye evi yok. Adam dün isyan ediyor. Yani taziyemi nereye kuracağım? Bazı alanlarımızda beş bin konut ama cami yok. Ya iki yıldır ezan sesi yok namaz kılınamıyor. Fırının inşasını yapmışlar ama elektrik ve su hattını açmamışlar. Projede olmadığını söylüyorlar.” diye konuştu.
ULAŞIM SIKINTILI
Muhtar Karataş, sosyal alanların yanı sıra ulaşımda da sıkıntı yaşadıkları söylerken, “Minibüs sıkıntısı var. Hicret bölgesinden geçiyor. Bizi hitap etmeyen bölgeden geçiyor. Özellikle merkezi noktalara ulaşımı sağlamak için mahalleye ait bir otobüs hattı olması gerekiyor.” diye konuştu.
HUZURUMUZ BOZULMAYA BAŞLADI
“Çok güzel evler yapıldı. Bu sosyal donatıların eksikliğinden ve bu yeşil alanlarımızın kurutulmasından dolayı ciddi manada en mağduriyet yaşıyoruz.” diyen Muhtar Karataş; “Huzurumuz bozulmaya başladı. Bu konuda sizler aracılığıyla yetkililere sesleniyoruz. Diyoruz ki yapılmış o kadar güzelliğin içinde unutmuş olduğunuz, sosyal donatılarımızı bir an önce temellerini atarak hem bizim mağduriyetimizi giderin, hem de dükkânlarda, iş yerlerinde hak sahibi olan hak sahiplerinin mağdur maliyetini giderin. Vatandaşın ihtiyacını karşılayabilecek bir alanlar oluşturalım. Yani mekânlar oluşturalım. Özellikle yani Harput'tan daha güzel görünüme sahip olan alanlarımız var bir an önce değerlendirilsin.”dedi.