2019 Yılı Ekim ayının unutulmaz etkinliklerinden birisi 1.Ulusal Milli Hareket Partisi tarafından KAÇEP ‘’Toplum, Kadın ve Şiddet’’ konulu sempozyumu oldu.

Bu sempozyumun özelliği ilk olarak halk ile siyasi liderlerin ve akademisyenlerin bir araya gelerek aynı platformda, toplumda yer alan mevcut şiddet ve kadına yönelik şiddet incelenmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Selahattin AVŞAROĞLU hocamız ile birlikte çalışmasını yürüttüğümüz ‘Siyasette Kadınların Politik Becerileri İle Benlik Saygısı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi:

Bursa Örneği’ isimli tebliğimizi sunarak kadının siyasetteki yerine ilişkin daha fazla nasıl etkin olacağına dair fikirlerimizi sunduk.

Bu sempozyum, bilginin faydaya dönüşümünün amaçladığı 19-20 Ekim 2019 tarihleri arasında 1.Ulusal Milli Hareket Partisi tarafından KAÇEP ‘’Toplum, Kadın ve Şiddet’’ konulu sempozyum Devlet BAHÇELİ Beyefendi'nin himayelerinde gerçekleştirildi.  

Siyasi bir parti tarafından ilk defa ''Toplum, Kadın ve Şiddet'' temalarının disiplinler arası olarak ele alındığı ve sonuçlarının siyaset aracılığı ile uygulamaya dönük zeminlerde dillendirilmesinin amaçlandığı bir bilimsel toplantı Milli Hareket Partisi Genel Başkan yardımcısı Deniz DEPBOYLU hanım efendi ve MHP lideri başdanışmanı Prof.Dr. Ruhi ERSOY hocamızın yürütücülüğünde sempozyum düzenleme kurulu, bilim kurulu ve sempozyum sekretaryasının katkılarıyla gerçekleştirildi. 

Sempozum çerçevesinde; Milli Hareket Partisi’nin doktrininin temeli olan 9 ışıktan birisi ''İlimcilik'' ilkesine bağlı kalınarak sempozyumun ilk kez Bilim insanlarının bu platformda toplaması açısından bir ilke imza atılmıştır. Bu sempozyumda toplum, kadın ve şiddet temalarını kapsayan birçok farklı disiplinlerden bilim insanları, araştırmacı, milletvekili, medya ve STK temsilcilerinin katılımıyla 2 panel ve 2 konferans gerçekleştirilmiştir. Sempozyumda akademisyenlerin, siyasilerin ve halkın katılımıyla 17 oturumda 66 bildiri sunulmuştur. Ankara’da üç gün boyunca sunulan bildirilerde, kadının Türk tarihindeki yeri ve konumu, kadına yönelen şiddetin nedenleri analiz edilerek bir sorun tespiti yapıldı. Tespit edilen sorunların sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk, ekonomi, işletme, iletişim, medya, tarih, yerel yönetimler, edebiyat, felsefe, ilahiyat gibi alanlar açısından toplumdaki yansımaları örneklerle ortaya konuldu ve çözüm önerileri sunuldu.

Kadın, Çocuk ve Engelli Platformu (KAÇEP Akademi) çerçevesinde Milli Hareket Partisi Genel Başkan Devlet Bahçeli Beyefendi'nin 17- 18- 19 Nisan 2020 tarihinde ''100. Yılda Balalar Bilgi Şöleni'' adını vererek şereflendireceği; yine kendilerinin himayelerinde gerçekleşecek olan 2. MHP KAÇEP Sempozyumu için Ankara’da çalışmalara başlanmıştır.

Nisan ayında akademisyenlerin, halkın, siyasetçilerin ve medyanın bir araya geleceği sempozyum da buluşmak üzere..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol