Tokat, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında bilim ve kumaş ve tekstil alanında uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Tokat Belediyesi, Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Strateji Geliştirme Derneği (UBSDER) ve USBİLİM Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası 3.Tokat Bilimsel Araştırmalar Kongresi ve 1. Kumaş ve Tekstil Kongresi,  Tokat Öğretmenevi'nde büyük bir katılımla başladı.

Uluslararası 3.Tokat Bilimsel Araştırmalar Kongresi ve 1. Kumaş ve Tekstil Kongresi'nin açılışı, 28 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirildi. Açılış konuşması, Kongrenin Onursal Başkanı olan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal YAZICIOĞLU adına, Başkan Vekili Haydar ALPAT tarafından yapıldı.

Kongrenin düzenleme kurulu başkanlığını ve sunuculuğunu Ayla BAĞ üstlenirken, Uluslararası 1. Kumaş ve Tekstil Kongresi Başkanlığını İstanbul Medipol Üniversitesi Dr. Mutlu ÖZGEN yaptı.  Uluslararası 3. Tokat Bilimsel Araştırmalar Kongresi Bilimsel Kurulu Başkanlığını, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Yüksel BARUT üstlendi.

Uluslararası Tokat Bilimsel Araştırmalar Kongrelerin isim hakkı sahibi ve Genel Koordinatörlüğünü İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı KAYA ile 1. ve 2 Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresinin düzenlenmesinin hak sahibi ve Uluslararası Kumaş ve Tekstil Kongresinin isim ve hak sahibi olan Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Strateji Geliştirme Derneği (UBSDER) Başkanı Dr. Nadire KANTARCIOĞLU da etkinlikte hazır bulundu.

Kongrenin konuşmacılarından Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakkı ÇİFTÇİ  "Türk Birliği Devletlerinin Sosyolojik Yapısı ve Gelişme Potansiyeli" üzerine yaptığı sunumla dikkat çekti. Katılımcılar, Tokat'ın zengin tekstil kültürü ve bu kültürün modern yaklaşımlarla nasıl birleştirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Kongre boyunca Tokat Olgunlaşma Enstitüsü’nün eserleri sergilenirken, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatkârı Yazma Baskı Kalıp Oyma Ustası Yasemin ERTEN tarafından bir stand açıldı. Kongrenin sosyal gezi programı kapsamında, katılımcılar Tokat ve Sivas’ta çeşitli tarihi ve kültürel mekânları gezme fırsatı buldular. Tokat’taki Ballıca Mağarası, Ocaklı Şelalesi, Mahperi Hatun Kervansarayı, Sulu Sokak gibi yerlerin ziyaret edilmesi için sosyal etkinlik organize edildi.  Ayrıca, Sivas’ta Sivas Kongre Binası, Çifte Minareli Medrese ve Gök Medrese gibi önemli tarihi yapılar gezildi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda katılımcıların ziyaretine ev sahipliği yaptı. Böyle tarihi bir günde katılımcılar Sivas Kongresi Binası’nı ziyaret ederek, Sivas’ta bayram etkinliğine katılım sağladılar.

28 Ağustos akşamı Tokat’ta düzenlenen geleneksel gala yemeği, kongre katılımcılarını ve Tokatlıları bir araya getirdi. Etkinlik süresince, katılımcılara Tokat’ın mutfak kültürü de tanıtıldı ve Tokat’a özgü lezzetler sunuldu.

Mühendislikten sağlığa, kültürden sosyal bilimlere uzanan kongrede, kumaş ve tekstilin tarihsel ve sosyolojik boyutları üzerine birçok başlık ele alındı.  Kongre oturumlarında sunumlarını yapan katılımcılara katılım sertifikaları ve UBSDER Tokat yazması hediye edilirken, program sonunda, katılımcılara katkılarından dolayı plaket sunuldu.

Bilimin buluştuğu Uluslararası 3.Tokat Bilimsel Araştırmalar Kongresi ve 1. Kumaş ve Tekstil Kongresi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenleri, sanatçıları ve araştırmacıları bir araya getirerek, Tokat’ın tanıtımına yönelik önemli bir adım attı.

Uluslararası 4.Tokat Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nde buluşmak dileğiyle..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol