Habercilik anlayışımız bellidir: gündeme getirdiğimiz bir problemi çözülünceye kadar gündemde tutmak…
Ağır hasarlı denilerek boşaltılan Edibe Can Müftülük Sitesinin bir camiinin taziye yerleşkesinde hizmet vermeye başladığını, buranın da stabil ve çalışanları açısından verimli olmadığını, bir an önce çözüm bulunması gerektiğini dile getirmiştik.
Konuyla alakalı iki yazı kaleme aldım.
Bu, yani üçüncü yazım çözüme yaklaşıldığıyla alakalı olacak.
Soruna neşteri DSİ probleminde olduğu gibi yine Milletvekillerimizden Sayın Ejder Açıkkapı vurdu.
Yazılarımızın ardından sorunu yerinde görmek için önce ilgili kuruma gidip yöneticileriyle görüştü, ardından müftülüğün geçici de olsa daha verimli hizmetler vermesi için kafasında belirlediği başka bir kurumun kullanılmayan binasına İl Müftüsü ile birlikte gitti.
Gezdiler gördüler ve İl Müftülüğü için çok uygun olduğuna karar verdiler.
Karar vermekle de kalmadılar ilgili binanın ait olduğu kurumun İl Müdürüyle hemen görüşüp onun da uygunluk onayını aldılar.
Malatya yolu üzerinde TELEKOM’a ait büyük bir bina.
Daha önce Elazığ Belediyesi BİT’i olan EBUAŞ yönetim binası olarak da kullanılmıştı.
Önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz’ın lüks ve şatafata ne kadar önem verdiğini bilip de o binayı tahayyül ederseniz Sayın Yanılmaz’ın zaman zaman makam odası olarak da kullanıldığını düşünürseniz zaten Müftülük Hizmet Binası için ne kadar ideal olduğunu anlarsınız.
İsteyince ve alaka gösterince oluyor işte.
Siyaset mekanizmasını bundan dolayı önemsiyoruz.
Şehir veya kurumlarla alakalı bir problemin çözümünde belki kurum yöneticileri çaresiz olabilirler ama siyasiler konuyu gündemlerine alıp çözüm için çalışırlarsa emin olun ki sorun çözülür.
Dolayısıyla Müftülük, Allah nasip ederse kısa süre içerisinde yeni geçici yerine taşınarak çalışanlarını rahatlatacaktır.
Kalıcı yer için de yine bir ortak akıl ve ortak hareket etmek gerek.
Bunun için de birçok alternatif var.
Ancak bu alternatiflere göz atmadan önce Hastane Caddesinde mukim olan Edibe Can Müftülük Sitesinin boşaltılan binasının yeniden incelemelerden geçmesi gerektiğini söylüyor Müftülük çalışanları ve siyasetçilerimiz.
Hatta Diyanet İşleri Başkanlığında üst düzey yönetici bir ağabeyimiz Edibe Can Müftülük Sitesinin çok sağlam temeller üzerine kurulduğunu ifade ederek 6 Şubat depreminden sonra yapılan incelemelerin sıhhatli olmadığını ve psikolojik bir dürtüyle binanın insanlardan arındırıldığını salık vererek Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinin bu binadan karot örnekleri alarak gerçek raporu çıkartmaları gerektiğine vurgu yaptı.
Aynı vurguyu bu problemin çözümünde vakit kaybetmeyen Sayın Ejder Açıkkapı da yaptı.
Dolayısıyla prosedürü nedir bilmiyoruz ama ister Fırat Üniversitesi bu yazıyı; bir ihbar, bir çağrı olarak kabul edip bir inceleme yapabilir isterse İl Müftülüğü veya Sayın Valimiz Fırat Üniversitesinden böyle bir talepte bulunabilir.
Neticede ortada bir istifham var ve bu istifhamın netliğe kavuşması gerekmektedir.
Bunun haricinde malum; 6 Şubat depremini yaşayan 11 İl’den biri de Elazığ.
Yaptığımız araştırmalarda depremi ağır yaşayan bu 11 İlin de Müftülük Hizmet Binalarında ciddi sıkıntılar var ve hepsi de yeniden inşa edilecek.
Elazığ bürokrasisi ve siyasetçileri ellerini çabuk tutarlarsa Diyanet İşleri Başkanlığından prototip projeler çıkartılıp öncelik Elazığ’a verilerek diğer illere de örnek teşkil edecek kapsamlı bir Müftülük Sitesi yapılabilir.
İşte bunun için gerçek bir irade ve konuyu yine tez elden gündemine alabilecek siyasetçilere ihtiyaç var.
Bana öyle geliyor ki Milletvekillerimizden Sayın Ejder Açıkkapı bu konuyu da üstlenip Elazığ’ı bu sıkıntıdan kurtaracaktır.