Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler
2024-10-21 16:28:38

NEREDEN NASIL BİLEYİM HAYALLERİNİ!

Mir Murat Demir

21 Ekim 2024, 16:28

Beklentilerin, olmasını istediklerin ve doğal olarak hayal ettiklerin ve hayallerin var. Doğal akıştır bu, her insanında beklentileri ve kendi dimağında var ettiği hayalleri, bazısı ya da tümü için çaba gösterip mücadele ettikleri vardır, akıllıcadır ve doğaldır. Üzülüyorum ki toplum olarak çokça hayalleri dinliyoruz ve ekseriyetle negatif yaklaşıp set çekiyoruz, engellemek için görünen bir hareketimiz yok belki ama hayal sahibi zerre motivasyon alamadan bir başına kalıyor.
. .
Henry Ford; Traktörünü halka sundu tepki aldı hatta taşlandı! 
* Galileo; Dünyanın yuvarlak olduğu fikrini halka söyledi o dönemin zindanına kapatıldı!
* Enzo Ferrari; Kendisi engelli idi ve yarış yapamayacağı söylendi ve kendisi “Ferrari’yi” kurdu! 
* Einstein; Belli bir yaşa kadar geri zekâlı olduğu için bulunduğu ortamda alay edildi ama Ada'm Atomu parçaladı! 
* Messi; Kemik erimesi hastalığından ötürü kimse futbol oynamaz Dedi ama şuan Dünyanın en iyi futbolcusu!
* M.Schumacher; Küçükken cartıng pistinde yarışırdı ve yetenekli olduğuna kimse inanmazdı! 
* Beethoven; Bu Arada Sağırdı! 
* Hezarfen; İnsanların sen uçamazsın diye alay ettikleri Hezârfen Ahmed Çelebi kuşkanatlarına benzeyen bir araçla uçmayı başaran ilk insan fakat insanlar onun uçtuğunu görmesine rağmen ona inanmadı. Büyücü ya da Ermiş olduğunu iddia ettiler! 
İnanç 1453'de karadan gemi yürüttü!
Çoğunuz hep imkânsız diye kendi hayallerinizden vazgeçiyorsunuz. Kendinize inandığınız sürece hiçbir şey imkânsız değildir.
. .
Hayallerini bilmiyorum, yukarıda sıraladığım en üste çıkmış, başarmış olan, hayallerini gerçekleşmiş olanlara da kanma, yine de hayal kurmaya ve hayallerinin gerçekleşmesi için mücadele edip gayret göstermeye devam et, doğrusu da budur. Hayal kurup beklenti içerisinde olan milyarlarca insanın hayalleri gerçek olmayabilir. Gerçekleşen hayallerin tümü de hayal kuran, gayret gösteren, yaşadıkça hayalinden vazgeçmeyip mücadelesine devam edenler arasından çıkmıştır. Bu konuda, bu manada hayallerin gerçekleşmesi manasında bir önerim, tavsiyem yoktur, zira böyle bir uzmanlığımda yok. Hayal kur ve gerçekleşmesi için mücadelene devam et, sadece şunu söyleyebilirim, gerçekleşmediğini defaten görüp ikna olduğunda hayalinden vazgeçme, tarzını ve yöntemini değiştir, farkı açılardan da değerlendir. Hayalleri gerçekleşmeyen insan sayısı hayallerine ulaşan insan sayısından mislilerce fazladır. Bu istatistik bu bilgi hayal kurmaktan vazgeçeceğimiz manasını taşımaz, hayallerimizi güncel, realist, rasyonel hale getirmemiz için bizleri tetikleyen bir bilgidir ve doğrudur. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.