Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler
2024-08-22 13:06:55

YOLCULUK

Mehmet Zülfü Yarcel

22 Ağustos 2024, 13:06

Yolculuk, birçok düşünceyi getirip koyar zihnimizin kıyısına bizler farkına varmadan. Uzayıp giden yollar boyunca yürüyüp gelir o da bizim ardımızca bıkıp usanmadan. Dalga misali kıyıya vurup durur usanmadan ve gerisince bir şeyler bırakarak. Beden ne kadar durağansa düşünce yapısı bir o kadar aktiftir yolculuk boyunca.

Hangi araçla yolculuğa çıktığımız önemli değildir aslında. Bir otobüsün cam kenarını düşünelim mesela, dalıp gideriz sonsuzluğu temsil eden ufuk çizgisince. Bakışlarımız ne kadar bakabilirse göğün ve toprağın buluştuğu ufka, düşüncelerimiz de o kadar derinleşir. Camın önünden hızla geçen bir ovanın insanı kendine çeken uçsuz bucaksızlığı, göğün taklit edilemez o muhteşem maviliğin güzelliği, akıp giden bir akarsuyun huzur dolu şırıltısı, kanat çırpan bir kuşun kanatlarından dökülen özgürlüğün kırıntıları içimizdeki düşünceleri körükleyip duruverir.

Zihnimizi işgal eden düşünceler hep bir devinim içerisindedir, oradan oraya savurur durur bizleri. Bazen geçmişin limanına demir atıp anılarla baş başa bir muhabbetin içine bırakıverir. Bu muhabbete eşlik eder bir tebessüm, buruk biz hüzün. Düşüncelerimizin renkleri soluk bir hâl alıverir geçmişin tozlarına büründüğü için. Bazen zamanı aşıp geleceğe dair hayaller ve umutları bırakıverir avuçlarımıza. Renklerin en canlısıyla el ele tutuşturup beyaz bulutlar üzerinde yürütür bizleri, ayaklarımızın altında gökkuşağının tüm renkleri... Yani kimi zaman geleceğin peşinde koştururken heyecanla kimi zaman da geçmişle yüzleştirir ve bunları yaparken de bizler hep yapayalnızız.

Yolculuk esnasında düşünceler bizlere varacağımız yere kadar eşlik eder. Her durakta yanımızdadır, çayımızın şekeri, yemeğimizin tuzudur. Son durağa varınca yok oluverir. Bir vedayı bile çok görür. Ardımızda su döker mi bilmem ama her yolculuğun vazgeçilmez sırdaşıdır. Bizleri varacağımız yere sağ salim bıraktıktak sonra başka zihinlerde yolculuğa devam eder, başka renkler ve başka zamanlarda…

Yolculuk boyunca yapayalnız olduğumuzu düşünsek de düşüncelerimiz, hayallerimiz, umutlarımız, geçmişimiz hep yanı başımızda…

Unutmayalım ki hayat zaten uzun bir yolculuk…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.